Úterý - dopoledne

19.04.2016 13:44

Úterý

Dnes ráno nám sice sluníčko svítilo do oken při probouzení, ale než jsme se stihli nasnídat, tak byly venku jen mraky a docela chladno. Proto jsme si chviličku počkali a vrhli se na společenské hry v chatě. Nakonec si dětičky na chvilku pohrály před chatou a trochu si zasoutěžily. Po obědě (rajská) přijel jako každý den pošťák s pohledy. Myslela jsme si, že děti asi dnes neusnou, když jsme nebyli venku celé dopoledne, ale čestvý vzduch je asi opravdu unavující, takže všechny děti pěkně právě odpočívají.

 

Perličky dětí:

Děti: máte za úkol vymyslet, kam byste chtěly odpoledne jít na výlet. Holčička:Ježiš, já mám zase myslet, ale já už nemůžu“. :-)

Při vyprávění pohádky před spaním „O Růžence“. Petra: „... a princ měl na sobě brnění, aby se nepopíchal o trny“. Děti: „A co měl pod tím brněním“? Holčička: „No přeci pod brněním byl chlupatej, jako můj tatínek“.:-)

 

No a když píšu o perličkách dětí, tak bych měla zmínit i ty naše dospělácké :-) Při poledním klidu jsme s Petrou slyšely, jak někdo mooooc kašle, až se u toho dáví. Honem jsme spěchaly na pokojíčky, zjišťovat, kdo v tom má prsty, aby dostal kapičky. Nikdo prý nekašle, nikdo o ničem neví. Druhý den už jsme chtěly zavolat detektiva Columba, protože se to opět opakovalo při poledním klidu a po příchodu na pokojíčky – nikdo ani nezakašlal. Dnes záhada vyřešena – takto se ozývá myčka nádobí!!! :-) Té tedy kapičky na kašel podávat nebudeme:-) :-)

Zatím se mějte krásně, Radka